woensdag 13 juni 2012

Mijn hond wordt oud.



Elke diersoort heeft een verschillende gemiddelde levensduur. Binnen eenzelfde diersoort kan de gemiddelde levensduur zelfs variëren naargelang het ras. In het algemeen noemen wij een hond boven de 7 jaar een senior. Kleine rassen worden over het algemeen ouder dan grote rassen.

De ene hond kan op zijn zevende al minder energie hebben, terwijl... een andere twaalfjarige hond zich nog kan gedragen als een actieve jonge hond. Natuurlijk is een hond zo oud als hij zich voelt, maar met het ouder worden treden toch geleidelijk een aantal lichamelijke veranderingen op.
Het verouderen gaat ook gepaard met een groter risico op allerlei aandoeningen. Af en toe een bezoek aan de dierenarts kan zeker bijdragen tot het behoud van de gezondheid van uw ouder wordende hond.
Soms worden symptomen van een ernstige aandoening verkeerdelijk als “normaal voor een oudere hond” geïnterpreteerd door de eigenaar.
Een regelmatig bloedonderzoek is zeker aan te raden. Soms kan uw dierenarts nog andere bijkomende onderzoeken aanraden, zoals een radiografie, een echografie, een ECG (hartonderzoek) of andere. Zo kunnen bepaalde aandoeningen vroegtijdig opgespoord worden. Een tijdige behandeling kan de levensduur van uw huisdier aanzienlijk verlengen en de levenskwaliteit aanzienlijk verbeteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten