vrijdag 17 augustus 2012

Mijn kat is senior !

Al is de kat een tijdje onze metgezel (gemiddelde leeftijd 15 jaar of meer, raskatten korter), toch wordt zij al vanaf haar 7 jaar beschouwd als senior.
Zij zal zich misschien niet ‘als senior’ gedragen, toch zijn er ‘subtiele’ symptomen die het begin van een gezonheidsprobleem kunnen aankondigen. Bvb. meer drinken, meer naar de kattenbak gaan, vermageren, wisselende eetlust, speekselen, geen korrels meer willen eten, minder springen op de zetel, stijvere gang, meer slapen, enz..
Een jaarlijks bloedonderzoek wordt ook aangeraden vanaf de leeftijd van 7 jaar.
Hierbij worden hoofdzakelijk de nierwaarden, leverwaarden en het suiker gecontroleerd maar ook een uitgebreid bloedonderzoek is mogelijk naargelang de indicaties.
Doodsoorzaak nummer 1 bij de kat is nog altijd nierinsufficiƫntie. Hierbij geraken de niertjes sneller versleten dan het diertje zelf. Door het onvoldoende goed uitscheiden van de afvalstoffen van het lichaam, kan de kat zo zichzelf vergiftigen met alle gevolgen vandien.
Voeding is onze helpende hand om zulke ouderdoms- of gezondheidsproblemen op te lossen of te ondersteunen. Het is bewezen dat u uw kat 1 Ć  2 jaar langer kan overleven als u op tijd start met de juiste voeding en indien u hierin goed begeleid bent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten